معرفی قیمت و خرید کابل utp

1401/03/10 0 نظر

معرفی قیمت و خرید کابل utp

کابل utp (Unshielded Twisted Pair) یک کابل شبکه اقتصادی است که از سیم های زوج به هم تابیده تشکیل شده و سپس غلافی پلاستیکی پیرامون این سیم ها را احاطه کرده است. این نوع کابل، کابل بدون محافظ نیز نامیده می شود زیرا فاقد پوشش اضافی فویل و شیلد در ساختار خود می باشد. کابل های utp حدود یک قرن است که در سیستم های تلفن آنالوگ استفاده می گردند. این کابل ها امروزه به صورت گسترده ای در شبکه های محلی LAN به کار برده می شوند.

معرفی قیمت و خرید کابل utp

معرفی قیمت و خرید کابل utp

پیشینه کابل شبکه utp 

الکساندر گراهام بل اولین فردی بود که کابل utp را با تاباندن دو سیم به یکدیگر اختراع کرد. از سال 1988 هنوز هم طرح اصلی این نوع کابل تغییر چندانی پیدا نکرده است. ساختار اصلی همان سیم های جفت تابیده هستند که در داخل روکشی از عایق قرار دارند. از آن جا که هیچ پوشش اضافه ای برای محافظت از سیگنال در این کابل ها وجود ندارد، تداخل سیگنال در آنها اجتناب ناپذیر می باشد.

سیگنال های الکتریکی عبوری از هر سیم یا کابل در اطراف خود میدان الکترومغناطیسی ایجاد می کنند. وقتی دو یا چند میدان الکترومغناطیسی در مجاورت با یکدیگر قرار گیرند، تداخل سیگنال بروز پیدا می کند که به معنای از دست دادن داده ها یا کاهش قدرت سیگنال می باشد. تداخل سیگنال عموما در شبکه های بزرگ رخ می دهد و استفاده از کابل UTP برای شبکه های محل و خانگی مشکلی از بابت تداخل و نویز ایجاد نخواهد کرد.

کابل utp با استاندارد CAT5e

کابل utp با استاندارد CAT5e

انواع کابل شبکه UTP

کابل های utp از نظر سرعت و فرکانس انتقال اطلاعات در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرند. انواع کابل utp عبارتند از:

  • CAT1: کابل CAT1 مخصوص سیم تلفن آنالوگ بوده و برای استفاده در شبکه های LAN مناسب نیست.
  • CAT2: این نوع از کابل utp می تواند، برای ارتباطات تلفنی و انتقال داده ها به کار رود. سرعت انتقال اطلاعات در این مدل تا 4 مگابیت در ثانیه است.
  • CAT3: سرعت انتقال داده ها در این مدل کمی بهبود یافته تر از مدل قبل بوده و تا 10 مگابیت در ثانیه می باشد.
  • CAT4: سرعت انتقال اطلاعات در این نوع از کابل utp برابر با 16 مگابیت در ثانیه است.
  • CAT5: کابل های CAT5 برای انتقال داده ها در سیستم های شبکه استفاده می شوند. سرعت انتقال اطلاعات در این استاندارد 100 مگابیت در ثانیه می باشد. هادی های داخلی در کابل های CAT5 محکم تر از استانداردهای CAT3 و CAT4 به هم تابیده می شوند تا تداخل سیگنال به حداقل برسد.
  • CAT5e: کابل های CAT5e از چهار جفت سیم تشکیل شده و سرعت انتقال داده ها در آنها برابر با 1 گیگابیت در ثانیه برای طول 100 متر می باشد.
  • CAT6: کابل utp در استاندارد CAT6 از چهار جفت سیم تشکیل شده است که به صورت فیزیکی از هم جداسازی شده اند تا تداخل سیگنال به حداقل برسد. سرعت انتقال داده ها در این کابل ها 1 گیگابیت در ثانیه در طول 100 متر و 10 گیگابیت در طول 50 متر می باشد. کابل های CAT6 در شبکه های LAN و شبکه های مرکزی داده استفاده می شوند.
  • CAT6a: کابل های CAT6a معمولا از نوع STP هستند نه UTP. با این وجود کابل های برخی از برندها مانند کابل شبکه لگراند در استاندارد CAT6a در نوع بدون محافظ و بدون شیلد (utp) نیز در بازار موجود می باشند.

کابل utp با استاندارد CAT6 همراه با جداکننده فیزیکی

کابل utp با استاندارد CAT6 همراه با جداکننده فیزیکی

مزایای کابل utp چیست؟

اکثر کابل های utp که امروزه برای کابل کشی سیستم های شبکه استفاده می شوند، دارای چهار جفت سیم مسی هستند. انواع کابل utp به فرستنده هایی متصل می شوند که سیگنال های مساوی را در دو جهت مخالف در سیم های زوج ارسال می کنند. از این رو میدان های الکتریکی و مغناطیسی در هر سیم متضاد هم بوده و همدیگر را خنثی می کنند. پیچش های دو سیم به همدیگر باعث مخلوط کردن سیگنال های الکتریکی با هم شده و تداخل سیگنال را از بین می برند.

کابل utp از لحاظ قطر کوچکتر از کابل های دیگر شبکه بوده و قطر آن برابر با 0.43 سانتیمتر است، بنابراین کابل های utp فضای کمتری را در داخل داکت ها اشغال می کنند. قیمت کابل شبکه utp نیز مناسب تر از سایر انواع کابل ها است. شما می توانید، برای بررسی مشخصات، خرید و قیمت کابل شبکه لگراند utp به سایت دنیای نوین مراجعه نمایید.

افزودن نظر

LiveZilla Live Chat Software